Information kring höstterminen

 Här är information kring hur vi har arbetat under hösten!

Teori under hösten:

Under sju veckor och med vecka 47-48-49 som återstår samlas alla elever på onsdagar
kl. 7.55-9.50 för teori där de har förmånen att närma sig ACT tillsammans med Emma Junström och Anna-Lena Karlsson, två externa utbildare.

ACT – Acceptance Commitment Therapy
är en form av mental träning som är tillämpbart i såväl sitt idrottsliv som i det ”vanliga livet”. ACT syftar till ökad medvetenhet, och en acceptans/förståelse inför sig själv och ger samtidigt praktiska tankeverktyg som främjar goda/accepterande tankar och ett förhållningssätt till sig själv och sin omgivning. Lektionerna innebär flertalet upplevelsebaserade övningar varvat med reflektioner; feedbacken ifrån flera av eleverna till oss tränare/lärare är hittills positiva. Vi kommer efter kursen be alla deltagare om en utvärdering där de får beskriva sin upplevelse samt exemplifierar framtida tillämpning. Detta teoriprojekt vars innehåll ligger i linje med kursplanen för ämnet Specialidrott är i år sponsrat av IFK Lidingö Friidrott och studieförbundet SISU.

Ändrat upplägg fr.o.m. måndagen den 20e november

Efter att nu har kört lite mer grundliga träningsmåndagar med gemensam cirkelstationsträning går vi mer emot friidrottsträningen. Varje grupp, Annica, Malin och Rafael, kommer köra med sina aktiva de som passar dem utifrån träningsplanering från respektive tränare. Detta fram till sista 20 minuterna då vi alla gemensamt avslutar med bål- och överkroppsstyrka.
Kontakta din tränare för exakt starttid och träningsinnehåll!

Avslutning:

Höstterminen har gått rasande fort och går nu mot sitt slut. Friidrottsgymnasiet kommer ha sin gemensamma avslutning onsdagen 20/12.
Samling i Hersbyhallen ombytt och klar till kl. 8,00. Det kommer bli sista delen på FIG Cupen där vi kommer kora årets slutliga vinnare. Därefter frukostmys mingel innan vi skiljs åt.
Vi hinner bli klara till  9.40.

 

FIG-träff

Mer än 15 framtida elever dök upp på friidrottsgymnasiets träff på Hersby den 4e oktober. Tränarna och lärarna samt rektor presenterade sig och upplägget, samt gick igenom hur en dag kan se ut på vårt FIG och de förmåner som eleverna får i sin individuella kursplan och sitt schema.

Är du intresserad av att söka till oss, gå då in på följande länk och fyll att du vill söka till oss så återkommer vi om mer info. Kom ihåg att sista dag att söka är den 15e oktober!!

Träff för framtida elever!

Den 4e oktober kommer Lidingö Friidrottsgymnasium att ha en informationsträff för blivande friidrottsgymnasieelever. Vi kommer att presentera skolan och vår verksamhet samt ni får träffa oss tränare och ledare. 18.30 kommer vi starta och vi kommer att hålla på ungefär en timme. Platsen är Hersby gymnasium.

Vill ni komma, hör gärna av er till jonas.jones@lidingo.se!

Olof Silvander i landslagsdressen!

Under den Nordiska juniorlandskampen var det från början tänkt att ex-FIGaren Simon Sundström (Året silversköldsvinnare) skulle springa 5 000 meter, men efter hans bragdinsats på junior-EM där han kom sexa på 3 000 hinder har en stel lårmuskel hindrat hans träning varvid tränare Malin och SImon bestämde sig för att inte chansa.

Som reserv flyttade då Olof Silvander in, och kom sjua på 3000 m hinder efter en rockad i landslaget.  Bra insats av Olof som enda 99a i hela gänget!

Grattis!

Nytt läsår!

Strax börjar det nya läsåret och med det nya träningar, nya upplägg och mer utveckling för våra FIG-elever!! Vi vill till en början hälsa alla våra nya elever välkomna och våra nuvarande elever välkomna tillbaks!

Framförallt är det två stycken vi nu får tillbaka efter ett år i USA, Hampus Carlens och Gustaf Backman! Kul att se er igen!

Sommarens stora höjdpunkt friidrottsmässigt var Simon Sundströms (FIG-elev som tog studenten i våras) 6eplats på sommaren JEM på 3000 meter hinder där han med smart löpning plockade löpare efter löpare på sista kilometern. Jättegrattis till Simon!!

Snart kommer också en rapport från helgens SM-tävlingar där flera FIG-elever tävlade

Avslutning friidrottsgymnasiet

Mycket tid har flutit under broarna och nu var det dags för våra treor att tacka för sig! Avslutningen började vid skolan där eleverna fick en tipspromenadskarta med frågor utplacerade som de skulle svara på, och där målet var Långängens gårds frukostbuffé.

Alla tog sig hela vägen fram och lyckades svara på frågor kring vem av ledarna som har MC-körkort, vem som spelat handboll, vad Cursus betyder och andra viktiga frågor.

Under avslutningen delades även årets Silversköld ut från SCIF, vilken tilldelades Simon Sundström för sina prestationer både på nationell och internationell nivå.

Till nästa år väntar vi in nästa gäng ”FIGare”!

 

Tack för i år!

Träningsläger dag 2

Efter en hitresa som gått smidigt var det trötta FIGare som lade sig på kvällen och som såg lite utvilade ut på morgonen när morgonpromenad och frukost intogs.

Efter frukost väntade ett pass på arenan för några, medan två andra elever hade med sig prov som skrev hos lärarna. Tanken med lägret är att kunna kombinera skola och studier på bästa sätt, och för att kunna lösa skolbiten bra så tas prov med så inte eleverna missar alltför mycket skola.

Efter lunch på hotellet vilades det innan ett eftermiddagspass togs vid där styrka och hopp stod på schemat samt vila för andra.

 

Läger dag 1

Torsdagen den 20 april möttes FiG-eleverna upp på Arlanda för sitt årliga läger och det var förväntansfulla miner på samtliga.

Resan gick smidigt ner till Alfas del pi där genomgång gjordes klockan 18.00 kring lägrets innehåll i form av träningar och lära känna-varandra-aktiviteter.

Förutom FIGet är även IFK Lidingö på plats med aktiva, Ullevi FK med några samt även några till utomstående. Förutom vi vanliga dödliga på FIGet är även Janne Bäck här för att ge inspiration, Anders Walter för att se över våra kastare och Leif Robertson, som tidigare hade FIGet på Lidingö sedan urminnes tider men som numera är pensionär, är här för att träna några av sina aktiva!

Resultat inne-SM

Mycket spännande helg med flertalet Lidingö-FIGare på plats och där resultatet blev följande:

Lördag:

I p17-klassen hade vi två stycken deltagare i längdhopp med Alexander Nyman som i längdhoppet kom sjua på 6.10, tätt följd av sin klasskamrat och konkurrent Felix Prins som kom nia på 5.82. Bra jobbat killar!

I p19 kom Jakob Krumlinde för att försvara sitt viktbrons, men där han kom nära pallen med 13.36 och en femteplats.

Söndag:

i M22 tävlade Albin Boestad i tresteg och var mycket nära pers med 13.88 och en mycket meriterande sjundeplats! Grattis Albin!

Nämnde Alexander Nyman hade hämtat nya krafter efter lördagens tävlingar och kom sånär på pallen med 12.90 som bästa, 42 cm från medalj och en fjärdeplats.

Också nämnde Felix Prins ställde även upp i 60 meter där han blev utslagen ur försöken.

Malex Åkerblom kom inte till start pga. skadekänningar och valde därför helt rätt att vara hemma. Bra jobbat killar!!

IJSM-i helgen

Till helgen är det IJSM-IUSM för våra FIGare och följande kommer till start:

Albin Boestad, M22, tresteg. Albins form har varit stigande och hans pers kan komma att ryka. Med tävling på söndagen kommer vi få se en taggad Albin!

Jakob Krumlinde, p19, vikt. En medalj i P17 förra året, vi får se hur långt Jakob kastar denna gång!

Males Åkerblom, P17, Kula och Vikt. Kastaren Malex fortsätter med kast i flera grenar och kommer säkerligen prestera jämnt och fint.

Alexander Nyman, P17, Tresteg och längd. Alexander har gått starkt framåt i år och vi kommer säkerligen få se en formtoppad Nyman som står på starlinjen!

Felix Prins, P17, 60m och längd. Medalj förra året, vad månne det li denna gång. Skenben har stört träningen, men Felix har fått framåt ändå!

 

Lycka till alla!!