Dag sex – sista dagen

Sista dagen vilket för hälften av gruppen endast bestod av ett förmiddagspass medan andra hälften tog tillfället i akt och körde dubbla pass. Kastarna passade på att åka till norra sidan av ön för att kasta vilket gick fint.

På eftermiddagspasset märktes det att det var träningsfritt för många då det ekade tomt på arenan förutom oss och en annan grupp. Det som det framförallt pratades om på passet var åsynen av Jimmy Vicaut som körde (9,86 och Europarekord på 100m) men också redovisningen av veckans uppgift, att i grupper tolka fyra klassiska låtar och musikvideos och skapa egna.

På kvällen samlades vi samtliga i samlingsrummet där filmerna var laddade. Låtarna var följande:

Offspring – pretty fly for a White guy

Destiny’s Child- Survivor

Bomfunk MC’s – Freestyler

Nsync – Bye Bye

Efter mycket skratt, fina videos, bloopers och skickligt genomförd regi blev vinnarna följande:

Bästa mimning – Albin Andersson

Bästa Film – Bomfunk MC’s freestyler

Bästa Karaktär – Oliver Velde Bisset i Offspring

Bästa Outfit – Destinys child

Bästa dans – Bomfunk MC’s freestyler

Efter det stöp alla i säng, då det var tidigt uppvaknande då bussen gick 06.30 nästa morgon med hemresa som gick smidigt med en kortare försening. Tack för denna vecka samtliga!!

Dag fem

Efter vilodagen var det återigen dags för att skaka igång kroppen. Morgonpromenad innan frukost för att sedan dra igång med träning vid arenan och den 200 meter långa promenaden dit. Vi bor vid Zentral Center hotell vilket ligger ett väl avvägt spjutkast från arenan vilket är perfekt.

På eftermiddagspasset var det dags för ett hårdare pass avslutat med skivstång, i fina lokaler bredvid arenan. Några började bli lite slitna men utan problem.

Följ oss på Instagram för bilder om våra äventyr!

Dag fyra – vilodag

Efter några dagars hård träning var det den efterlängtade vilodagen. Och vid en vilodag behövs ingen morgonpromenad, varvid en välförtjänt sovmorgon tog vid.

Frihet under ansvar präglade dagen, vilket eleverna skötte med bravur! Några passade på att surfa, några andra besökte ett vattenland i närheten och vissa försökte att hinna med båda. Våra ettor hade dock inte helt ledigt, utan hade studietid med ett matteprov under dagen som de alla skrev vid lunch.

Efter middagen var det lekdags med lagtävlingar, vilket var intensivt och inte avslutades förrän 21.30. Bra jobbat!

Följ oss på Instagram där ni kan få se bilder på vad som gjordes på vilodagen samt på lekarna!

Dag tre

Morgonpromenad löpte (!?) utan problem igen. Antingen är de morgonpigga eller har en annan morot/piska för att komma upp.

Då arenan var uppbokad för tävlingar skedde endast ett lugnare bålpass för halva gruppen medan andra halvan hade ett kombinerat styrke/häckpass på eftermiddagen. Sagt och gjort, 14.30 började dagens första pass i gassande sol och värme, där banorna var riktigt varma vilket några fick erfara då de gick barfota.

Häck för hela gruppen, och många visade på fina framsteg och där vi också har en hel del läckra videos på Instagram. Följs oss där!

På kvällen fick vi också se våra kära kastare som åkt bil till norra sidan ön för att kunna kasta rejält. Många var lite möra på kvällen men då det på torsdag väntar en vilodag där det ryktas om Surfing på stranden och besök på ett vattenland glömde många bort sina krämpor.

Dag två

Återigen uppstigning 07.00 med promenad 07.30. Inga problem för våra elever, alla var snällt upp och gick ned till stranden för att sedan vända tillbaka och stilla den värsta hungern.

Pass ett startade i ett varmare väder än under gårdagen med skinande sol, där ett tonuspass väntade inför eftermiddagens snabbhetspass. Gick fint för samtliga, även om några var lite stela fortfarande efter resa och första dagens pass.

Lunch och vila, sedan i skuggan, för att köra pass på där snabbhet väntade. Gick bra för samtliga, speciellt då de visste att massage väntade på kvällen vid poolen där ryggmassage och benmassage stod på schemat. Massagen visade sig vara så pass rolig att vi drog över tiden en halvtimme för att sedan äta middag.

Efter en lugn kväll med en del filminspelning kring de olika gruppernas musikvideos sussade alla sött…

Följ oss gärna på Instagram för mer uppdateringar kring lägret!

Dag 1

Dag ett startade med ett uppvaknande klockan 07.00 för att se till att alla väntade i receptionen 07.30 för en promenad för att väcka kroppens leder och skaka gårdagens resa ur kroppen. Alla var uppe i tid, kanske med vetskapen om att varje sen minut innebar ett extra varv som uppvärmning…

Efter en stärkande frukost började första passet 10.00 vilket var ett komigångpass för samtliga gemensamt med uppvärmning, lätt styrka, diagonaler på gräs och rörlighet. Stämningen var mycket god trots en del trötta kroppar.

12.30 väntade nästa samling i receptionen, där veckans uppdrag presenterades vilket var att göra en egen musikvideo där vi i juryn både valt ut låtar och grupper; vad sägs om Offspring med Pretty fly eller Bomfunk MC’s med Freestyler?

Lunch, vila och pass två, denna gång i något varmare väder och sol. Sprint för några och konlöp för några, blandat med rehab för några. Bra kört av samtliga!

Efter middagen togs en tur på stan för en glass innan vi somnade gott, alla utom några som valde en skräckfilm som nattlektyr vilket hördes i korridorerna.

Följs oss gärna på Instagram där vi uppdaterar dagligen kring lägret!

Träningsläger

Sen igår söndag befinner sig Lidingö Friidrottsgymnasium på träningsläger i Teneriffe i Spanien. Under söndagen möttes vi upp, spända men förväntansfulla inför en flygresa som gick smärtfritt. Sen samling på hotellet innan lite sen mat intogs. Under måndagen väntar komigångpass samt presentation av upplägget kring lägret. Vi bor fint endast 250 meter från arenan vilket ger perfekta förutsättningar för träning.

På återhörande!

Lidingö Friidrottsgymnasieråd

För en vecka sedan hade vi vårt terminsmöte, vilket går under beteckningen Lidingö friidrottsgymnasieråd, där ordförande för mötet är Utbildningsnämndens ordförande Hans Barje. Med på mötet var även rektor Christer Yllner, Klubbchefen för IFK Lidingö Lasse Svärdling, Verksamhetsledare Jonas Jones samt tränare och även elevrepresentanter. Dejan Mirkovic från svenska friidrottsförbundet var den som saknades.

Mötet hålls under glada toner och verksamheten gicks igenom och diskuterades. Eleverna visade sig vara nöjda och antagningen för nästa år gicks igenom.

Protokollet finns att läsa hos Jonas, kontakta honom om ni är intresserade!

IJSM

På IJSM i Uppsala hade vi några elever på plats som stod för goda insatser.

I årskurs tre stod Daniel Langman stod för en insats i längd där han inte riktigt var överens med ansatsen och plankan och stannade på 6.34. Jakob Krumlinde tävlade i vikt där han ökade för varje omgång och kom till slut femma. En gedigen insats gjorde även Karin Boestad som kom åtta i höjdhopp och var uppe och snuddade vid sitt personliga rekord.

I årskurs 2 lång Alexander Nyman länge på silverplats i tresteg efter ett fint hopp på 13.50, men blev i sista omgången omhoppad och var till slut fem centimeter från brons. I längd blev det en femteplats med ett nästpers på 6.68.

Mångkamparen Gustaf Backman passade även han på att tävla och blev sjua i stav på nytt pers, 4,27.

Sägas ska också att Hampus Carlens i årskurs två inte ställde upp, men var däremot med i senior-SM där han hoppade 197 men avstod fler hopp på grund av en ond hälsena.

Grattis till väl genomförda tävlingar!

Antagning

Under december genomförde Lidingö Friidrottsgymnasium sin testdag med fina resultat. Nu pågår reservantagningen vilket innebär att de som är uttagna som reserver på andra utbildningar söker sig vidare. Denna antagning fortsätter under denna vecka och  en bit in på nästa.

Antagningsbesked kommer att komma ut i slutet av denna vecka eller i början på nästa till er som har sökt till oss i första hand!

Har ni några frågor, kontakta Jonas!